Директор КНП “ХОССЦ” Андрій КЛАНЦА представляв Хмельниччину на ESC Congress 2024 London

30 серпня – 2 вересня у місті Лондон (Сполучене Королівство) відбувся щорічний конгрес European Society of Cardiology (Європейського товариства кардіологів) – ESC Congress 2024.

Це найбільша світова подія галузі, яка зібрала 30 тисяч фахівців з лікування серцево-судинних захворювань зі 150 країн та представництво понад 50 національних кардіологічних товариств (в т.ч. Української асоціації кардіологів).

Хмельниччину та Україну на цій події представляв голова групи експертів зі спеціальності «Кардіологія. Хірургія серця та магістральних судин» Департаменту охорони здоров’я Хмельницької ОВА, директор КНП «ХОССЦ», д.н. Андрій КЛАНЦА.

Організатори заходу розробили програму, головною метою якої є покращення догляду за пацієнтами через навчання та інтеграцію нових досліджень і оновлених рекомендацій ESC 2024 у клінічну практику.

В центрі уваги – персоналізація серцево-судинної допомоги, яка пропонує правильне лікування потрібному пацієнту в потрібний час та стосується всіх стадій розвитку захворювання. Включає передбачення ризику, профілактичні заходи та цільові терапевтичні підходи, використовуючи молекулярно-генетичні тестування та клінічні маркери у прогнозуванні, профілактиці та втручанні, а також у веденні складних, мультиморбідних пацієнтів.

Конгрес ESC 2024 об’єднав провідних світових експертів з кардіології, щоб трансформувати підходи у лікуванні пацієнтів і розвивати галузь завдяки новаторським дослідженням, передовим технологіям і спільним ініціативам для формування майбутнього серцево-судинної медицини.