Розпочали курс спеціалізації за спеціальністю «ІНТЕРВЕНЦІЙНА КАРДІОЛОГІЯ»

У КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» відбулася перша вступна лекція з циклу спеціалізації за спеціальністю «ІНТЕРВЕНЦІЙНА КАРДІОЛОГІЯ».

Для молодих лікарів її провів директор КНП «ХОССЦ» Андрій КЛАНЦА, що символічно, адже саме він був ініціатором і рушійною силою впровадження ендоваскулярних втручань в області, виконавши 20 років тому першу коронарографію та стентування коронарних артерій на Хмельниччині.

Здійснивши історичний екскурс у формування інтервенційної кардіології у світі, Україні та на Поділлі, наукові відкриття, етапи генезу, – розповів про роботу закладу, кардіологічної служби області, мережі реперфузійних центрів, Асоціації інтервенційних кардіологів України. Окреслив перспективи та світові тенденції подальшого розвитку.

Інтервенційна кардіологія є відносно молодою, спеціалізованою галуззю кардіології, що активно прогресує як у світі, так і в Україні.

Розуміючи необхідність підготовки молодих та висококваліфікованих спеціалістів галузі, адміністрація КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» спільно з ректором Вінницького національного медичного університету ім. М.І. Пирогова, д.м.н., проф. Вікторією ПЕТРУШЕНКО та завідувачем кафедрою терапевтичних дисциплін та сімейної медицини, к.м.н., доц. Інною ДОВГАНЮК ініціювали проведення першого курсу спеціалізації за спеціальністю «ІНТЕРВЕНЦІЙНА КАРДІОЛОГІЯ» на базі лікувального закладу, який володіє усім необхідним не лише для того, щоб демонструвати одні з найкращих показників інтервенційної роботи в Україні, – але й забезпечити належний рівень теоретичної та практичної підготовки фахівців.

Серед викладачів: кардіохірург вищої категорії, Заслужений лікар України, д.н. Андрій КЛАНЦА, кардіолог вищої категорії, к.м.н., доц. Наталія ЩЕПІНА, інтервенційний кардіолог, к.м.н., доц. Юлія САВІЦЬКА.

Практичні та семінарські заняття проводяться на базі відділень та катетеризаційних лабораторій закладу.

Варто зазначити, що окрім майбутніх інтервенційних кардіологів у КНП «ХОССЦ» проходять спеціалізацію ще й фахівці за спеціальністю «КАРДІОЛОГІЯ».

Дякуємо Захисникам, які дають нам можливість рухатись вперед!