Навчальна програма «Розбудова потенціалу передової медичної допомоги за напрямом серцево-судинних захворювань» у м.Сеул (Республіка Корея)

Нещодавно, в рамках політики корейського уряду щодо розширення допомоги та співпраці з Україною, у м.Сеул (Республіка Корея) відбулася навчальна програма «Розбудова потенціалу передової медичної допомоги за напрямом серцево-судинних захворювань».

На запрошення Корейського агентства міжнародного співробітництва (KOICA) та Корейської служби міжнародного співробітництва (KOICS) участь у науково-практичних заходах взяла делегація українських серцево-судинних хірургів, яку очолив директор Національного інституту серцево-судинної хірургії імeні Миколи Амосова НАМН України, д.м.н., академік Василь ЛАЗОРИШИНЕЦЬ.

Робоча програма була різноманітною та насиченою:

  • Ознайомлення з досягненнями корейської серцево-судинної хірургії;
  • Погляди на кардіохірургію, обмін досвідом лікування різних судинних захворювань;
  • Клінічні лекції Сеульських університетських лікарень Soonchunhyang, Bucheon та Cheonan;
  • Спільні воркшопи у операційних;
  • Діяльність Eulji University Hospital Cardiovascular Center та K-Hospital Health Tech Fair;
  • Планування та функціонування регіонального центру серцево-судинних захворювань;
  • Зв’язок ефективної першої допомоги та подальшого догляду за пацієнтами з серцево-судинною травмою.

Також мали зустріч в Посольстві України в Республіці Корея де обговорили можливості подальшої українсько-корейської співпраці в медичній галузі.

«Південна Корея досягла значних успіхів у медицині, зокрема у серцево-судинній хірургії. Цей успіх має кілька основних складових: використання передових технологій із застосуванням сучасного діагностичного та лікувального обладнання, зацікавленість та сприяння зі сторони держави та органів влади і (що найголовніше!) фахівці, які здатні навчатися та працювати на результат. Працювати в команді, невтомно і наполегливо», – розповідає директор КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр», д.н. з держ.упр., депутат Хмельницької обласної ради Андрій КЛАНЦА – «Корейські колеги, як ніхто інший знають, як це вести боротьбу та жити поряд з сусідом-агресором, тому щиро співпереживають та підтримують нашу країну. Дякуємо!»

Дякуємо організаторам та усім причетним, завдяки кому ця навчальна програма стала можливою.

Дякуємо колегам Національного інституту серцево-судинної хірургії імeні Миколи Амосова за багаторічну дружбу та співпрацю.

Дякуємо народу Республіки Корея за допомогу та підтримку України у ці важкі часи!